Vijeće učenika

S obzirom da naša škola broji skoro 900 učenika Vijeće učenika naše škole već dug niz godina aktivno radi i obavlja mnogobrojne aktivnosti, kako Mreže Vijeća učenika tako i samostalne. Aktivnih članova imamo oko 30 zbog trenutne situacije u kojoj se nalazimo, ali u skorije vrijeme bismo trebali steći još članova.

Neki od projekata koje smo radili tokom ove godine su obilježavanje Dana državnosti, Dana srednjoškolaca, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Dan volonterizma i još veliki broj humanitarnih akcija. Također moramo pomenuti projekat Sobičak, koji je odrađen prošle školske godine. Tu smo radili svi, tačnije svi učenici iz raznih smjerova, članovi Vijeća, kao i uposlenici škole. Imamo veliki broj aktivnih i motivisanih članova, što nas kao Vijeće obilježava kao uzorno i primjerno.

Planova za budućnost nikad dosta. Stalno se gomilaju jako zanimljivi, ponekad i malo teški ciljevi, ali mi kao snažni i uporni nastojimo sve to ostvariti u najboljem svjetlu te pokazati zapravo našu moć i slogu.

Posjedujemo veliku podršku od strane uprave škole i profesora, a prvenstveno od strane direktora Samira Abazovića i našeg koordinatora profesora Sulejmana Hadžirića. S obzirom da je veći dio škole pokriven nadzornim kamerama, također od sad i internetom, u planu još imamo da odradimo i ozvučenja po školi.

Nastojimo promovisati Vijeće u što boljem svijetlu. Planova nam nikad dosta, kreativnost i mašta nas vode ka putu do uspjeha. Složnost i rad je ono što nas upotpunjava kao učenike i vrijedne radnike. Kao što znamo da dalja budućnost zavisi od nas, odlučili smo da odradimo sve u bliskoj budućnosti kako bi nas naše dobro dočekalo na kraju cilja.

Predsjednica Vijeća učenika: Asmira Delalić

Potpresjednik Vijeća učenika: Muhamed Huskić

Blagajnica: Almedina Ćehić

Zapisničarka: Anela Pajalić